Ångest

Idag är det inge kul att heta Annica.

För att lite opersonligt beskriva det så mår jag idag ungefär så här:

Ångest kan bero på svårigheter att lyssna och att vara i kontakt med sina känslor. Rädsla kan hägra med tanke konstruktioner som inte är adekvata. Det kan innnebära katastroftänkande. Vid ångest kan även panikattacker förekomma, vilket kan innebära svettningar och darrningar samt skakningar. Om ångest attackerna blir återkommande kan förståligt nog ängsla aktiveras då rädsla för nya attacker finns. För vissa personer kan en känsla av mista kontrollen uppstå och en oro för att bli tokig kan upplevas. Detta kan göra att personen ändrar sitt livsmönster och i värsta fall isolerar sig.

Utmattningsdepression som även kallas utbrändhet och som är jobbrelaterat kan tyda på svårigheter att få strukturera sitt arbete och få respekt för ens integritet och gränssättning. Det kan även handla om oförmåga att själv kunna strukturera, sätta gränser och våga säga nej. Utmattningsdepression - utbrändhet är ofta stressrelaterat.

Ångesten börjar någonstans i kroppen och fortplantar sig. Ångest är rädsla, intensivt obehag och spänningstillstånd.

Hur uttrycker sig ångesten?

Ångesten uttrycker sig på skilda sätt. Symptomen kan vara:
trötthet, yrsel, försvinnandekänsla, svimningskänsla,kallsvett, skakighet. trångt i bröstet, hjärtklappning och svårighet att andas.

Förväntningsångest är ångest för ångesten. Ångesten är en mycket otäck upplevelse och du får ångest för att känna den känslan igen.

Någon har sagt att:"Du måste gå in i ångestens rum för att kunna tapetsera om".


/annica

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Spela kula av Sten Selander

Utsättningssymtom ??